Hvem er Gimlerne? 

Gimle har 160 seje frivillige fra 16-75 år, der går under navnet Gimlerne. Gimlerne er drivkraften, der gør det muligt at tilbyde Roskilde og omegn mere end 300 musik- og kulturarrangementer årligt. I centrum er livemusikken, fællesskabet og de mange fantastiske oplevelser, vi skaber sammen. Uden frivillige – intet Gimle!

Hvilke frivilliggrupper kan jeg blive en del af? 

Alle Gimlerne er med til at afvikle koncerter og drive Gimles hyggelige café. Vi afvikler koncerter på Gimles 3 scener, i Roskilde Kongrescenter, i byparken og i mange flere kulturhuse i Roskilde.

Afviklingsholdet består primært af unge mellem 15-35 år, som tager tre koncertvagter pr. måned samt cafévagter. Afviklingsholdet roterer i følgende roller: stagehand, garderobe, entré og bar. OBS. Man må ikke have barvagter, hvis man er under 18 år.

Klub Balder (venteliste) er primært voksne fra 35-70 år, der tager 1 koncertvagt om måneden. De roterer i samme roller som afviklingsholdet.

Safety består primært af voksne frivillige mellem 35-75 år. De tager minimum 1 koncertvagt pr. måned. Safety er ansvarlig for at skabe god stemning og tryghed blandt gæsterne. De tager sig af alt fra for fulde mennesker, gangbesværet, bandets sikkerhed og tjekker ID og tasker i entréen. De kan tilkaldes, hvis der opstår en konflikt med en gæst.

Fotograferne (venteliste) fanger de bedste øjeblikke fra koncerterne. Som fotograf kræver det, at du har erfaring med at fotografere, og det er bedst, hvis du har dit eget velkendte fotoudstyr.

Tilkalderkorpset er en gruppe løst tilknyttede frivillige. Gruppen består primært af tidligere Gimle-frivillige eller nye frivillige, der står på venteliste. Tilkalderkorpset bliver tilkaldt når Gimle afvikler de største koncerter, hvor vi har brug for et frivillighold på +50 frivillige. Tilkalderkorpset har ingen faste goder eller særlige forpligtigelser, ud over at møde op til de vagter de har takket ja til.

Hvad laver Gimlerne?

Som Gimler er du med til at sikre at vores koncerter bliver afviklet med højt humør og i godt samarbejde med dine frivillige kollegaer. Du er en vigtig del af at give vores gæster en ekstraordinær oplevelse fra start til slut.

En frivilligvagt starter typisk kl. 17.30 med aftensmad og slutter omkring midnat. Vi løfter i flok og slutter altid af samlet med en fyraftens øl/sodavand. Du får din vagtplan månedligt eller kvartalsmæssigt afhængig af hvilken gruppe du tilhører. Vagtplanen er selvfølgelig tilpasset din kalender, da du melder ind forud for vagtplanlægning, hvornår du er ledig til at arbejde på Gimle.

Som frivillig roterer man på de forskellige arbejdsopgaver, og der er rig mulighed for at lære en masse nyt i de forskellige funktioner.

Kan du noget andet?

Hvis du sidder inde med erfaring inden for lyd, lyssætning, fotografi, PR/kommunikation eller booking – så gør os endelig opmærksom på det, når du tager kontakt

Hvorfor blive Gimler? 

Som gimler bliver du en del af et fedt socialt fællesskab og får en masse sjove oplevelser. Gimles Café har åbent 6 dage om ugen og er et populært samlingssted for alle frivillige.

Du bliver en del af et kreativt læringsmiljø, hvor vi har stort fokus på talentudvikling, uddannelse og sidemandsoplæring, så alle besidder de kompetencer, der gør det til en leg at være med på holdet, når vi afvikler koncerter.

Som frivillig får du mange fordele såsom fri adgang til koncerterne, sociale og faglige udflugter, 2 årlige Gimle-fester og gode rabatter på mad og drikke i Gimles Café. På alle vagter får du minimum et måltid mad/drikke.

Gimle kan med sine mange år på bagen kalde sig førende inden for frivilligheden i den danske spillestedsbranche, og vi er ikke i tvivl om, at vi har Danmarks sejeste frivillige.  

Kontakt os

Vil du blive en del af vores frivillige fællesskab – så skriv til [email protected] 

Vi inviterer løbende nye frivillige indenfor. Skriv en kort motiveret ansøgning om, hvem du er, hvad du har af relevante erfaring og hvorfor du gerne vil være frivillig på Gimle - så inviterer vi til en samtale og en kop kaffe/sodavand i vores café